Uspjeh studenata VŠ “Dositej” na Menadžerijadi 2013

Studenti Visoke škole “Dositej” su ostvarili veliki uspjeh na međunarodnom naučno-sportskom takmičenju “Menadžerijada 2013” koje je prošlog vikenda završeno u Uranopolisu u Grčkoj. Visoka škola “Dositej” se prvi put našla među učesnicima ovog takmičenja.

Menadžerijada je najveće sportsko-edukativno studentsko takmičenje u regionu, sa tradicijom dugom 10 godina. Svake godine u maju se okupi preko 1000 studenata sa fakulteta iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne gore, sa ciljem da se takmiče u znanju i sportu, kao i da se dobro zabave tokom 5 dana koliko manifestacija traje. Na Menadžerijadi se takmiče studenti sa svih visokoškolskih ustanova koje izučavaju menadžment i ekonomiju.

Ove godine Menadžerijada je održana u Uranopolisu u Grčkoj, od 8. do 12. maja. U konkurenciji 13 državnih i privatnih fakulteta iz regiona studenti VŠ “Dositej” osvojili su druga mjesta u kvizu znanja i šahu za žene, treće mjesto u  šahu za muškarce i šahu u parovima. U kvizu znanja prvo mjesto pripalo je Visokoj školi za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP) iz Beograda, a treće Fakultetu organizacionih nauka  iz Beograda. U šahovskom takmičenju za žene, prvo mjesto je osvojio PEP iz Beograda, a treće VPŠ iz Kruševca. U šahu u parovima, prvo mjesto zauzeo je PEP iz Beograda, a drugo VPŠ iz Kruševca, što se desilo i kada je riječ o šahu za muškarce.

U ukupnom plasmanu, VŠ “Dositej” je osvojila treće mjesto sa 14,5 bodova.

Ukupan zbir poena Menadžerijade 2013:

  1. Visoka škola za poslovnu ekonomiju u preduzeništvo iz Beograda           55     bodova
  2. Fakultet organizacionih nauka iz Beograda                                                         47,5 bodova
  3. Visoka škola ITEP iz Banjaluke                                                                            14,5  bodova
  4. Univerzitet Metropolitan iz Beograda                                                                   10      bodova
  5. Fakultet za menadžment iz Novog Sada                                                                  7      bodova
  6. Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada                                                                 7      bodova
  7. Univerzitet Educons iz Novog Sada                                                                          3      boda.

Fotografije sa Menadžerijade 2013 možete da pogledate u našoj galeriji slika.