Stipendije za tri studenta iz porodica poginulih boraca

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Slobodan Gavranović uručio je danas stipendije za troje djece poginulih boraca koji će studirati na visokoškolskoj ustanovi „Dositej”.
 
Gavranović je nakon prijema za rukovodstvo i studente stipendiste Visoke škole „Dositej” novinarima rekao da je grad Banjaluka na prijedlog ove visokoškolske ustanove i konsultacija sa Odjeljenjem za boračko invalidsku zaštitu i Udruženjem porodica poginulih boraca predložio da stipendije dobiju tri mlada čovjeka za nastavak školovanje na Visokoj školi poslovne ekonomije i preduzetništva.
 
„Riječ je o jednom dobrom i humanom gestu ove škole koja će obezbijediti besplatno školovanje, što uključuje udžbenički pribor odnosno sve udžbenike i sve troškove školarine“, rekao je Gavranović, naglasivši da bi i drugi Univerziteti i privatni fakulteti trebali slijediti ovakav primjer.
 
Gavranović je rekao da će jedina obaveza ovih mladih ljudi biti da uče i završe ovu školu, nakon čega će se, kako on kaže, nastojati da im se nađe i posao.
 
„Želimo da kvalitet nastave i procedure koje se obezbjeđuju i provode za osnivanje ovakve vrste škola i fakulteta moraju da budu vrlo jasne i rigorozne i društveno kontrolisane kako bi djeca kad završe te škole imala apsolutnu korist i bila spremna za proces rada”, rekao je Gavranović.
 
Generalni menadžer Visoke škole „Dositej“ Radomir Vujadin rekao je da se ova ustanova rukovodila principom društvene odgovornosti, iako je jedna od najmlađih u Republici Srpskoj.
 
„Prošle godine smo upisali prvu generaciju studenata i imamo licencu za jedan studijski program poslovna ekonomija i preduzetništvo u trajanju od tri odnosno četiri godine, tako da stavljamo na volju studentima koji su danas svečano dobili indekse da se odluče da li će studirati tri ili četiri godine“, rekao je Vujadin.
 
On je rekao da je na studentima da uče i da se pokažu svojim znanjima kako bi nakon njihovog školovanja mogli pričati i o njihovom zapošljavanju u nekim od ustanova u gradu.
 
Vujadin je rekao da će ova ustanova i naredne godine ponuditi stipendije za tri studenta, naglasivši da se ista varijanta ponudila i u Gradišci , Laktašima, Srpcu, Prijedoru, Prnjavoru, Mrkonjić Gradu i Šipovu.
 
Jasna Jovanović, jedan od troje stipendista Visoke škole „Dositej“ izrazila je zahvalnost Gradu Banjaluka, Boračkoj organizaciji i rukovodstvu Visoke škole „Dositej“ što joj je pružena prilika da studira na ovoj visokoškolskoj ustanovi.
 
Osim Jasne Jovanović, stipendije su dobili i Sando Dušanić i Bojana Vujanić.