Riječ studenata: Stanko Đukić

Razgovarali smo sa Stankom Đukićem, mladim vatrpolistom Vaterpolo kluba “Banja Luka”, koji je ujedno i student prve godine na Visokoj školi Dositej. Kako kaže, vaterpolo – kojim je počeo da se bavi prije četiri godine – sport je koji mu u potpunosti odgovara kao i vodena sredina. I pored toga što u BiH vaterpolo nije mnogo popularan sport on i dalje ima veliku volju za napredovanjem kao na početku. Njegovi najznačajniji rezultati su: treće mjesto na međunarodnom turniru u Opatiji 2011. godine (najbolji strijelac turnira), prvo mjesto na turniru ”Igre mladih” u Sarajevu 2011. godine, prvo mjesto na ”Prvom nezvaničnom prvenstvu BiH u Neumu 2013.” (proglašen najboljim igračem turnira).

Na naše pitanje zašto je VŠ “Dositej” bio njegov izbor, odgovara da je odrabrao jer se uz obrazovanje koje nudi naša Škola otvaraju razne mogućnosti zaposlenja i uspjeha. Pored toga, VŠ “Dositej” u saradnji sa Visokom školom za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo – Beograd, nudi i master studije menadžment u sportu, tako da i to ima u vidu, obzirom da u ovom sportu želi da ostane još dugo. Već počinje da radi sa mlađim kategorijama u klubu prenoseći im stečeno znanje, što je dobar put ka potencijalnoj trenerskoj karijeri.

Na pitanje koje su to pogodnosti koje nudi VŠ “Dositej” odgovara: “Zbog obaveza na bazenu potrebno je malo truda da se one usklade sa obavezama na fakultetu, ali za sada je to moguće i mislim da neće biti problema, pogotovo imajući u vidu i razumijevanje profesora za moje sportske obaveze. Pored toga, VŠ “Dositej” nudi odlične uslove studiranja.”

Pitali smo ga i da li će se potruditi da uspjesima opravda eventualne izostanke sa nastave, na šta je odgovorio: “Potrudiću se da za potrebno razumijevnje profesora adekvatno uzvratim na ispitima.”