• Home
  • Riječ direktora

Riječ direktora

Bojan Ristić

Imaćete, a to kažem u ime profesorskog kolegijuma, u ime saradnika, svih zaposlenih i u svoje lično ime, svu našu podršku, pomoć i pažnju kako bi Vaše studije bile najbolje moguće. Ali – uvek postoji ali – to što mi uradimo za Vas nije dovoljno.

To je tek pola posla, polovina jednačine. Druga polovina je ono što samo Vi možete da date: Vaša predanost, ozbiljnost, želja, sati učenja, pročitane knjige, ispisane stranice, Vaše linije koda, kilobajti i megabajti ispravno napisanih programa, međusobni produktivni i kritički razgovori, odricanje. Vaše rano ustajanje, Vaše noći nad računarom, drugim rečima, Vaša posvećenost i vaš rad. Jer, a ja ću prema Vama uvek biti otvoren i iskren, bez toga nećete ostvariti karijeru koja sada kao obećanje stoji pred Vama.

U ovoj školi verujemo u istinu i verujemo u znanje. Citiraću jedan deo manifesta Visoke škole za informacione tehnologije, ekonomiju i preduzetništvo, dokumenta koji sažeto definiše vrednosti koje nas vode:

„Ako je znanje informacija na delu, onda našim studentima želimo da pružimo radost saznanja. Radost rada i stvaranja.”

Mi znamo da su ove reči gotovo iščezle iz rečnika. Želimo da pomognemo da one ponovo nađu svoj smisao. Verujem u Vas. Siguran sam da imate rešenost da osvojite sve nepoznate teritorije i usvojite sva znanja koja možemo da Vam pružimo.

Zato Vas pozivam da postanete student Visoke škole za informacione tehnologije, ekonomiju i preduzetništvo.

Očekujemo vas,

dr Bojan Ristić