• Home
 • RAČUNOVODSTVO I REVIZIJA – STUDIJE KOJE VAS SVRSTAVAJU MEĐU ODABRANE

RAČUNOVODSTVO I REVIZIJA – STUDIJE KOJE VAS SVRSTAVAJU MEĐU ODABRANE

Istraživanja tržišta pokazala su da na ovim prostorima trenutno nedostaje diplomiranih ekonomista specijalizovanih za oblasti računovodstvo i revizija. Ukoliko tragate za studijama koje će vas pripremiti upravo za ona zanimanja koja su deficitarna, onda ste na pravom mjestu.

Sticanjem diplome po završetku smjera Računovodstvo i revizija ispunićete sve preduslove da bez čekanja dođete do posla na kome ćete moći da primijenite sva svoja znanja i započnete svoju uspješnu karijeru.

Studijski program Računovodstvo i revizija obezbjeđuje sticanje širokog spektra kompetencija koje su društveno opravdane i korisne i koje podrazumijevaju konkretnu primjenu stečenih znanja u praksi. Namijenjen je obrazovanju računovođa i revizora za srednje i više finansijske funkcije u preduzećima. Zbog značajnog udjela ekonomskih obrazovnih sadržaja, uz ovakvo obrazovanje moći ćete uspješno da obavljate sve poslove za koje je potrebno znanje poslovne ekonomije.

Studije na ovom odsjeku garantuju visok kvalitet obrazovanja koji stvara stručne kadrove spremne da se uključe u oštru međunarodnu konkurenciju, posebno u oblast proizvodnje, usluga, finansijskog tržišta i berze.

Plan i programPogledajte kompletan spisak predmeta za profesionalno usavršavanje na profilu Računovodstvo i revizija >>

Šta ćete naučiti?

Studijski program Računovodstvo i revizija omogućava vam usvajanje opštih kompetencija koje se temelje na cjelovitom poslovnom i ekonomskom obrazovanju. To znači da stičete široku lepezu znanja, vještina i kompetencija iz područja savremenog poslovanja potrebnih za uspješan razvoj i vođenje vlastitog preduzetničkog poduvata i povećanje konkurentske prednosti preduzeća u kojem ste zaposleni.

Uspješnim završetkom ovog studijskog programa pripremićete se za aktivno i uspješno priključivanje tržištu rada, a kasnije i privatnim ili javnim kompanijama, u kojima ćete brzo pronaći svoje mjesto.

Tokom studija steći ćete kompetencije i vještine za obavljanje različitih poslova na području računovodstva i revizije. To znači da ćete biti spremni da obavljate različite poslove koji uključuju sposobnost formulisanja i pokretanja, kao i ostvarivanja vlastitih preduzetničkih ideja i programa u okviru malih i srednjih preduzeća. Takođe, moći ćete da obavljate poslove niže i srednje složenosti u malim, srednjim i velikim poslovnim subjektima.

Studiranje na ovom odsjeku omogućiće vam:

 • sticanje kompetencije upravljanja poslovnim sistemima srednjeg i višeg stepena složenosti;
 • sticanje znanja koja omogućuju obavljanje i vođenje različitih poslova u računovodstvu u različitim poslovnim subjektima;
 • sposobnost obavljanja poslova organizovanja računovodstva, vođenje knjigovodstvene evidencije, donošenje odluka iz oblasti računovodstva i revizije;
 • sposobnost izrade internih izvještaja za potrebe planiranja, kontrole i revizije, pripreme i prezentovanja eksternih izvještaja;
 • sposobnost obavljanja poslova u procesu interne kontrole, te interne i eksterne revizije;
 • sposobnost primjene savremenih metoda i postupaka u organizovanju poslovnih procesa;
 • sposobnost planiranja, prikupljanja i analize velike količine podataka;
 • poznavanje softverskih paketa neophodnih za samostalno vođenje poslovnih knjiga;
 • osposobljavanje za pokretanje vlastitih poslovnih subjekata;
 • sposobnost tržišne realizacije preduzetničkih ideja.

Na kojim pozicijama ćete raditi?

Po završetku studijskog programa Računovodstvo i revizija, studenti dobijaju akademsko zvanje diplomiranog strukovnog ekonomiste za računovodstvo i reviziju sa 180 ECTS bodova.

Zahvaljujući širokom spektru multidisciplinarnih znanja koje ćete usvojiti tokom studija, pružiće vam se mogućnost da brzo dođete do posla. Drugim riječima, ova diploma priprema vas za zaposlenje:

 • u svim privrednim subjektima na različitim poslovima u računovodstvenim službama (konter, bilansist, knjigovođa glavne knjige, knjigovođa salda konti, knjigovođa materijalnog
  knjigovodstva, knjigovođa robnog knjigovodstva, knjigovođa dugotrajne imovine, knjigovođa plata, knjigovođa poreza);
 • na pozicijama rukovođenja poslovima računovodstva i upravljačkog računovodstva u privrednim i neprivrednim organizacijama;
 • na menadžerskim pozicijama nižeg i srednjeg ranga u različitim privrednim subjektima;
 • na poslovima interne, eksterne i državne revizije;
 • na poslovima finansijskog menadžera;
 • na poslovima finansijskog analitičara;
 • pokretanjem vlastite startup kompanije.

Učite od kuće ili sa posla

Svim studentima koji zbog obaveza ne mogu redovno da pohađaju nastavu omogućeno je da nadoknade propuste i preuzmu obrazovne materijale pomoću jedinstvene e-Learning platforme za podršku učenika. Visoka škola za informacione tehnologije, ekonomije i preduzetništvo na taj način obezbijedila je priliku svima da usvajaju znanja po najvišim standardima kvaliteta obrazovanja.

Platforma za učenje na daljinu omogućava vam da putem interneta slušate predavanja, čitate materijale, rješavate testove i zadatke, radite sa profesorima i konsultantima – kao da ste u učionici.

Uputstva za uspješnu poslovnu karijeru

Pripremili smo vam knjigu sa savjetima za poslovni uspjeh, napredovanje i visoku zaradu, bez obzira čime se bavite. Preuzmite knjigu »