Program

ZA ONE KOJI ŽELE ODGOVORAN I VISOKOPLAĆEN POSAO

Školovanjem na Visokoj školi za informacione tehnologije, ekonomiju i preduzetništvo usvojićete korisna znanja i steći prekopotrebna iskustva za rad u velikim IT kompanijama, kao i za pokretanje sopstvenog biznisa.

Bez obzira da li želite da postanete visokoplaćeni stručnjak u oblasti informacionih tehnologija, tražite način da pokrenete preduzeće od nule, ili želite da se specijalizujete za oblast računovodstvo i revizija, korisne vještine i znanja su od presudnog značaja za ostvarivanje Vaše ambicije kao i za zarad očekivanih količina novca.

Trogodišnji ili četvorogodišnji programi studija omogućavaju vam da steknete neophodna znanja koja će vam omogućiti da zakoračite u IT svijet, ili započnete uspješnu karijeru u oblasti ekonomije i preduzetništva.

Studiranjem po programu Računarske i informacione tehnologije obezbijedićete sebi sve što je potrebno za uspješnu karijeru u najperspektivnijoj grani industrije. Tokom 4 godine studija ovladaćete potrebnim tehnikama za projektovanje, izradu i implementaciju softvera, vizuelno programiranje i još mnogo toga.

Ukoliko želite da gradite svoju karijeru u oblasti ekonomije, na programu Poslovna ekonomija i preduzetništvo steći ćete korisna znanja koja će vam omogućiti širok spektar mogućnosti u ovom sektoru. Od razrade početne ideje, primjene potrebnih tehnologija i istraživanja, preko kreiranja akcione strategije, kredibilnih marketing i prodajnih materijala, građenja tima zaposlenih, partnera i investitora, pa sve do rukovođenja proizvodnjom, finansijama i operacijama.

Studijski program Računovodstvo i revizija obezbjeđuje sticanje širokog spektra kompetencija koje su društveno opravdane i korisne i koje podrazumijevaju konkretnu primjenu stečenih znanja u praksi. Studije na ovom odsjeku garantuju visok kvalitet obrazovanja koji stvara stručne kadrove spremne da se uključe u oštru međunarodnu konkurenciju, posebno u oblast proizvodnje, usluga, finansijskog tržišta i berze.

ŠIROK SPEKTAR ZNANJA I VJEŠTINA

Školovanjem na Visokoj školi za informacione tehnologije, ekonomiju i preduzetništvo usvojićete raznovrsne grupe vještina i znanja u zavisnosti od izabranog studijskog programa.

Računarske i informacione tehnologije:

 • Razvijajanje i obezbjeđivanje primjene digitalne mrežne ekonomije,
 • Implementiranje rješenja iz elektronskog poslovanja,
 • Projektovanje najmodernijih softvera, informacionih sistema, mreža, i baza podataka,
 • Testiranje softverska rješenja,
 • Rješavanje složenih zadatka uz objektno orjentisano programiranje, i vizuelno programiranje softvera.

Poslovna ekonomija i preduzetništvo:

 • Pokretanje i vođenje biznisa
 • Preduzetničke poslovne vještine
 • Prodaja i organizacija prodaje
 • Finansije i investicije
 • Lične vještine pregovaranja, liderstva, pravilnog donošenja odluka u poslovnom okruženju

Računovodstvo i revizija

 • Sticanje znanja koja omogućuju obavljanje i vođenje različitih poslova u računovodstvu u različitim poslovnim subjektima;
 • Sposobnost obavljanja poslova u procesu interne kontrole, te interne i eksterne revizije;
 • Poznavanje softverskih paketa neophodnih za samostalno vođenje poslovnih knjiga;
 • Osposobljavanje za pokretanje vlastitih poslovnih subjekata;
 • Sposobnost tržišne realizacije preduzetničkih ideja.

ČETVOROGODIŠNJE I TROGODIŠNJE STUDIJE

Kao budući studenti Visoke škole za informacione tehnologije, ekonomiju i preduzetništvo možete da birate između tri studijska programa koja vam nude raznovrsne mogućnosti.

Prije nego što se odlučite za program studija koji ćete upisati željeli bismo da znate da priznatnu ITEP diplomu možete steći poslije tri ili četiri godine školovanja u zavisnosti od programa za koji se odlučite.

Studenti koji su izabrali program Poslovna ekonomija i preduzetništvo dobijaju zvanje Diplomiranog ekonomiste sa 180 ECTS bodova već po završetku treće godine, i stiču uslov da upišu i četvrtu godinu studija. Ova diploma ima svoju vrijednost bez obzira da li će student nastaviti školovanje i u četvrtoj godinu studija poslije koje stiče zvanje Diplomiranog ekonomiste sa 240 ECTS bodova.

Drugi studijski program Računarske i informacione tehnologije odvija se u trajanju od četiri godine nakon kojih studenti dobijaju diplomu inženjera računarstva i informatike sa 240 ECTS bodova.

Treći studijski program Računovodstvo i revizija omogućava vam da posle tri godine steknete zvanje Diplomiranog strukovnog ekonomiste za računovodstvo i reviziju sa 180 ECTS bodova.

PLAN I PROGRAM TROGODIŠNJIH I ČETVOROGODIŠNJIH STUDIJA

Izaberite studij koji vas zanima i pogledajte njegov detaljni plan i program:

PROGRAMIRANjE I IZRADA SOFTVERSKIH RJEŠENjA

Dositej_programer

Upoznaćete se sa savremenim aspektima računarskih i informacionih sistema, i usvojićete korisne vještine koje će vam omogućiti da pronađete odlično plaćen posao u sektoru koji se razvija najvećom brzinom.

Savladaćete sve programerske trikove i tehnike nakon čega ćete biti spremni da radite na odgovornim pozicijama projektovanja, izrade i implementacije softvera. Usavršićete znanja potrebna za rješavanje složenih zadataka uz objektivno orjentisano programiranje, kao i za vizuelno programiranje softvera.

Znanja koje steknete na programu Računarske i informacione tehnologije moći ćete odmah nakon studija da primijenite u praksi u nekoj od velikih IT kompanija.

TROSTEPENA MENADŽMENT METODOLOGIJA

Novom menadžment metodologijom naučićete da kombinujete kvantitativne statističke metode sa suptilnim vještinama komunikacije i psihologije.

Kada Vas obučimo za stručnost vezanu za ključne poslovne oblasti, pokazaćemo Vam kako da primjenite naučne tehnike za donošenje profitabilnih odluka. A onda, savladaćete tehnike ubjeđivanja, pregovaranja i motivacije.

Rezultat: znaćete kako da organizujete i vodite ljude na način koji je najprofitabilniji po preduzeće.

Pri tom, na predavanjima analiziramo praksu menadžera iz različitih industrija, koji iza sebe imaju nemjerljive uspjehe, čije smo metode analizirali i upakovali u primjenjiv sistem tehnika, tako da ćete steći iskustvo koje je direktno upotrebljivo.

MARKETING I PRODAJA KOJI DONOSE NOVAC

marketingiprodaja

Dobićete alate za razumjevanje kupaca, otkrića kako da to znanje povežete sa kreiranjem odgovarajućih proizvoda, servisa i ponuda i onda, metode odabira najboljeg načina da prenesete poruku, dobijete pažnju i isporučite realnu vrijednost klijentima.

Naš cilj je da znate da primijenite tehnike uticaja na tržište, a da istovremeno budete sposobni da vidite cjelokupnu sliku. Tada ćete rezultate znati da donesete sami ili u radu sa timom. Izbor je Vaš.

KONTROLA FINANSIJA I VOĐENJE PROJEKATA U ROKU

slika3

Savladaćete metode za finansiranje različitih resursa u preduzeću. Za sve zašta se troši novac, znaćete kako da kontrolišete taj proces i tok.

Zatim ćete dobiti alate za pravilno donošenje finansijskih odluka. Znaćete da rukovodite finansijskim izvještajima. Bićete spremni da kreirate, analizirate i koristite finansijska dokumenta. Znaćete koje odluke treba donijeti na osnovu prethodnog stanja, kako bi preduzeće ostvarilo veću zaradu.

Savladaćete i sve što je potrebno za profitabilno vođenje projekata. Naučićete da vodite projekte po odgovarajućim projektnim standardima u zavisnosti od industrije u kojoj ćete ih primenjivati. Naučićete da upravljate projektnim softverskim paketima i alatima.

STRATEGIJE I TEHNIKE ZA UTICAJ NA DRUGE LJUDE

Kada savladate tehnička znanja i kada steknete sposobnost pravilnog razmatranja opcija koje imate pred sobom, treći korak je da svoje odluke ubijedljivo predstavite ljudima sa kojima radite.

Komunikativne strategije i tehnike su neophodne za svaki značajan uspijeh u poslu.

U vezi sa tim, imamo tri cilja: da znate kako da primijenite napredne motivacione strategije, da znate da ubjeđujete usmeno, da znate da prodate pisano.

Bez obzira da li sa ljudima komunicirate preko podijuma, u sali za sastanke, pismom ili e-poštom, naučićete kako da:

 • „Prodate” svoje ideje i želje drugima
 • Steknete veći kredibilitet među kolegama
 • Razvijete strategiju za uticaj na motivaciju ljudi sa kojima radite
 • Naučite kako da dobijete i zadržite pažnju publike, bez obzira da li se obraćate grupi od pet ili dvjesta ljudi
 • Saznate kojim porukama, pisanim i usmenim, možete najpreciznije uticati na druge ljude
 • Rješavate konflikte u grupnoj atmosferi

Pravi menadžer je ubjedljiv, a to ćete postati i Vi.

PRONAĐITE SVOJU SFERU INTERESOVANJA

Mejl2

Tokom studija svi polaznici pažljivo su praćeni u svom radu od strane mentora koji im pomažu da prepoznaju svoje posebne talente i odaberu idealnu profesiju za sebe. Takođe, i sami polaznici u bogatom studijskom programu prepoznaju oblasti koje ih posebno inspirišu i u kojima se pronalaze.

Na ovaj način tokom studija uspijevate da najbolje prepoznate u kom smjeru bi vaša karijera mogla da se razvija. Neke od oblasti za koje se možete specijalizovati već tokom studija su i IT, marketing, HR, menadžment, organizacija itd.

Uputstva za uspješnu poslovnu karijeru

Pripremili smo vam knjigu sa savjetima za poslovni uspjeh, napredovanje i visoku zaradu, bez obzira čime se bavite. Preuzmite knjigu »