• Home
  • KAKO DA IZABERETE? PO ČEMU SE VISOKOŠKOLSKE USTANOVE MEĐUSOBNO RAZLIKUJU?

KAKO DA IZABERETE? PO ČEMU SE VISOKOŠKOLSKE USTANOVE MEĐUSOBNO RAZLIKUJU?

Tokom školovanja na uglednim visokoškolskim ustanovama steći ćete adekvatna stručna znanja i vještine iz oblasti koju ste izabrali.

Međutim, danas je za uspjeh u poslovnom svijetu neophodno da su znanja koja ste usvojili savremena i primjenjiva, da svoja znanja testirate u praksi, kao i da posjedujete niz drugih, tzv. „mekih” vještina koje će vam omogućiti da ostvarite svoje profesionalne ciljeve i napredujete. Zato, prilikom odabira fakulteta ili visoke škole na kojima ćete nastaviti svoje obrazovanje, obratite pažnju da oni pružaju sve ove i niz drugih pogodnosti školovanja.

6 najznačajnijih pogodnosti koje treba da pruži jedna visokoškolska ustanova

1. Savremenost programa

Savremenost-programaNeophodno je da vaše znanje bude savremeno i u skladu sa aktuelnim trendovima u obrazovanju i poslovanju, kako biste mogli da odgovorite na sve zahtjeve privrede i vašeg budućeg poziva.

Zato je važno da se neprestano usavršavate i učite cijeloga života. Ali, da bi nadgradnja bila kvalitetna, potrebno je da tokom redovnog školovanja postavite dobru osnovu – da usvojite savremena, praktična i primjenjiva znanja, koja ćete moći lako da nadogradite.

2. Profesori – stručnjaci iz prakse

ProfesoriVažno je ko vam prenosi znanja. Neka to budu ljudi čije znanje nije čisto teorijsko, već se njihova stručnost zasniva na iskustvu iz prakse, na radu u privredi, na realizaciji projekata i poslova iz različitih oblasti, na pokušajima, greškama i uspjesima, na zarađenim profitima i postignutim priznanjima.

Učite od direktora preduzeća, eksperata u svojim oblastima i specijalista koji imaju postignute poslovne uspjehe. Jer, samo takvo znanje je i primjenjivo.

3. Sticanje dodatnih vještina, tzv. soft skills

soft-skillsKao što vam je praksa već potvrdila, za dobar posao i visoku zaradu, ali i uopšte, za uspjeh u životu, nisu dovoljna samo stručna znanja i vještine, već je važan način na koji ih prezentujete i primjenujete, kako sebe predstavljate, koliko je razgranata mreža vaših kontakata, da li ste komunikativni, kakvi ste u timskom radu i pod pritiskom, da li ste spremni da učite i radite na sebi i još mnogo toga.

Sve se ove odlike mogu svrstati u tzv. soft skills, osnosno meke, transverzalne ili socijalne vještine.

Sve ovo je potrebno razvijati još tokom školovanja. Zato bi bilo dobro da izaberete visokoškolsku ustanovu, koja omogućava i podstiče razvoj svih pomenutih vještina kroz različite programe i obuke.

4. Diploma već nakon 3 godine studija

DiplomaNikada ne znate šta vam donosi budućnost i gdje ćete biti, na primjer, za tri godine. Možda vam se ukaže prilika da se zaposlite u inostranstvu, a vi niste završili sve četiri godine studija i ne možete dobiti diplomu koja će i formalno potvrditi vašu stručnost.

Zato, birajte škole u kojima ćete imati mogućnost da se školujete sve četiri godine, ali možete već nakon treće dobiti validnu i priznatu diplomu i imati neophodno znanje za rad bilo gdje u svijetu.

5. Podrška najnovije tehnologije i softvera u učenju

TehnologijaBez praćenja trendova u tehnologiji i primjene najnovijih dostignuća u obrazovnom procesu, nema ni savremenog znanja. Danas postoje specijalizovani softveri, koji značajno olakšavaju učenje, vježbanje i testiranje, a koji omogućavaju da usvajite nova znanja i dolazite do potrebnih informacija sa bilo kog mjesta i u bilo koje vrijeme, kada i odakle vama odgovara.

Iskoritite to! Potražite školu u kojoj je učenje podržano softverima i tehnologijom. Učenje će vam biti lakše, a znanje bogatije.

6. Povezanost sa praksom i privredom

Praksa-i-privredaJoš jednom podvlačimo značaj prakse i testiranja usvojenih znanja u realnim uslovima poslovanja, kao i mogućnost zaposlenja po završetku školovanja. Zato je povezanost školstva i privrede veoma važna.

Bitno je da škola nudi mogućnost prakse i sticanja radnog iskustva. Zatim, da svoje studente povezuje sa kompanijama i ljudima iz privrede, kao i da im pruža mogućnost da, ukoliko žele i imaju originalne poslovne ideje, razvijaju sopstveni biznis i krenu u predzetničke vode.

Zašto je Visoka škola za informacione tehnologije, ekonomiju i preduzetništvo pravi izbor?

Ono po čemu se Visoka škola za informacione tehnologije, ekonomiju i preduzetništvo izdvaja od drugih cijenjenih visokoškolskih ustanova je što ćete, pored savremenih, visokostručnih i praktičnih znanja i vještina, steći ostale vještine značajne za uspjeh u poslu, kao i veliki broj svjetski priznatih kvalifikacija i međunarodnih sertifikata.

Ovdašnji profesori i predavači poseduju bogato znanje i praktično iskustvo, sticano radom u privredi. Oni će vam posvetiti vrijeme i preneti svoje vještine. Takođe, ovdje se možete školovati 3 ili 4 godine i dobiti dve diplome: nakon III i nakon IV godine.

Osim toga, imate priliku da svoja znanja primijenite u praksi ili da pokrenete sopstveni biznis. Povezaćemo vas sa najboljim poslodavcima i prenijeti sve resurse za uspješnu i profitabilnu karijeru. Zahvaljujući tome, uvijek ćete biti za korak ispred ostalih.

Uputstva za uspješnu poslovnu karijeru

Pripremili smo vam knjigu sa savjetima za poslovni uspjeh, napredovanje i visoku zaradu, bez obzira čime se bavite. Preuzmite knjigu »