DODIJELJENE STIPENDIJE ZA STUDENTE U ŠKOLSKOJ 2013/14. GODINI

I ove godine naša Škola je omogućila besplatno školovanje za troje studenata.

U Administrativnoj službi Grada Banjaluka, danas 13. septembra, troje svršenih srednjoškolaca dobili su indekse Visoke škole „Dositej“. Indekse je uručila zamjenik gradonačelnika Jasna Brkić, a studente su odabrale nadležne službe Grada Banjaluka. Visoka škola „Dositej“ će ove studente stipendirati kroz sve četiri godine školovanja.

Zamjenik gradonačelnika, Jasna Brkić, rekla je da Grad Banjaluka veoma cijeni društvenu odgovornost obrazovnih ustanova, koje obezbjeđuju besplatno školovanje za pojedine studente. Ona je podsjetila i da Grad Banjaluka dodjeljuje više od 1.500 stipendija učenicima i studentima, te da je u gradskom budžetu za te namjene izdvojeno 1,6 miliona KM.

Predsjednik UO Visoke škole „Dositej“, Radomir Vujadin, kazao je da je ova visoka škola sa ovom praksom počela prošle godine.

– Stipendija za studente koji su danas dobili indekse naše škole odnosi se na cijelo školovanje. Njima ostaje da uče, a mi smo se na ovaj potez odlučili zbog toga što želimo da obrazovanje približimo svima, a ne da ono bude priviliegija bogatih – naglasio je Vujadin.